Ravintolisät väsymykseen – 4 vitamiinia ja ravintoainetta, joista on hyötyä naisille

Kun tunnet itsesi väsyneeksi, ensimmäinen ajatuksesi saattaa olla napata makea välipala energian lisäämiseksi. Mutta väsymys ei välttämättä johdu vain energian puutteesta. Ruokavaliosta voi puuttua tiettyjä vitamiineja tai ravintoaineita, joita mikään määrä kofeiinia tai sokeria ei voi korjata. Silloin voi olla sopivaa hankkia ravintolisä väsymykseen.

Tasapainoinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja riittävä uni ovat parhaita tapoja ylläpitää luonnollista energiatasoa. Mutta nämä asiat eivät aina ole mahdollisia stressaavassa arjessa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin, minkä vitamiinien ja ravintoaineiden saanti sinun tulisi varmistaa. Onneksi nykyään on olemassa hyviä ravintolisiä väsymystä vastaan, joiden puoleen voit kääntyä.

Tässä esittelemme 4 vitamiinia/ravintoainetta ja ravintolisän väsymystä vastaan:

Ravintolisät ja ravintoaineet lisäämään energiaa

B-vitamiinit

B-vitamiinit ovat tärkeitä hermostolle ja vaikuttavat sekä hormonitasapainoon, välittäjäaineisiin että positiivisesti mielialaasi.

B12-vitamiini

B12-vitamiini on välttämätön ravintoaine, jota elimistö ei pysty valmistamaan itse, joten sinun on saatava se ruokavaliosta tai ravintolisistä. Muiden B-vitamiinien ohella B12-vitamiini auttaa muuttamaan syömäsi ruoan energiaksi, jota solusi voivat käyttää.

Se pitää myös kehosi hermot ja verisolut terveinä ja auttaa estämään anemiaa, joka voi tehdä sinusta heikon ja väsyneen.

B12-vitamiinia löytyy luonnollisesti erilaisista eläinproteiineista, kuten lihasta, kalasta ja maitotuotteista. Moniin ruokiin on lisätty myös B12-vitamiinia, joten useimmat ihmiset voivat täyttää B12-vitamiinitarpeensa ylläpitämällä tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää runsaasti B12-vitamiinia sisältäviä ruokia.

Joissakin tapauksissa voi olla hyödyllistä ottaa B12-lisä. 4Her on väsymystä vastaan tarkoitettu ravintolisä, josta löydät kaikki B-vitamiinit, jotka edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa.

Rauta

Keho tarvitsee rautaa tuottaakseen hemoglobiinia, punasolujen proteiinia, joka kuljettaa happea keuhkoistasi elimiin ja kudoksiin kaikkialla kehossa.

Ilman riittävää rautaa punasolusi eivät pysty kuljettamaan happea tehokkaasti kehosi kudoksiin.

Jos olet epävarma, syötkö tarpeeksi monipuolisesti, rautaa sisältävä ravintolisä voi olla juuri sitä mitä tarvitset. Ruokaviraston suositusten mukaan suositeltu päiväsaanti vaihtelee eri ikäryhmien välillä. Aikuisten naisten pitäisi saada 9-15 milligrammaa rautaa päivässä.

Rautaa löytyy luonnostaan: vähärasvaisesta lihasta, äyriäisistä, siipikarjasta, pinaatista, linsseistä, kidneypavuista ja pähkinöistä

4Her ravintolisä sisältää rautaa (14 mg), joka myös auttaa vähentämään väsymystä.

Panax ginseng

Panax ginseng tai punainen ginseng kasvaa yleensä Kiinan ja Pohjois-Korean viileämmässä ilmastossa. Sitä on käytetty tuhansia vuosia ja sitä kutsutaan usein ”alkuperäiseksi” ginsengiksi. Juuret sisältävät laajan valikoiman ravintoaineita, kuten antioksidantteja, vitamiineja, kivennäisaineita ja yhdisteitä, joita kutsutaan ginsenosideiksi. Juuri näillä uskotaan olevan stimuloiva metabolinen vaikutus keskushermostoon ja niiden uskotaan antavan voimakkaan sysäyksen energialle ja kestävyydelle.

On myös useita tutkimuksia, jotka osoittavat, että ginseng voi parantaa mielialaa, keskittymistä ja oppimista.

Hyvä tapa saada Panax ginsengiä on ottaa käyttöön ravintolisä. 4Her-ravintolisästä väsymystä vastaan löydät 100 mg Panax ginsengiä.

Muita tapoja lisätä energiaa

Näiden edellä mainitsemiemme vitamiinien ja ravintoaineiden lisäksi elämäntapatekijöillä voi olla merkittävä rooli energia-aineenvaihdunnassa. Harkitse seuraavia luonnollista boostia koskevia ehdotuksia.

  • Ylläpidä terveellistä ruokavaliota. Lue Suomen ruokaviraston ravitsemusohjeet.
  • Lisää kuidun saantia. Jos et saa tarpeeksi hiilihydraatteja ruokavaliossasi, et todennäköisesti saa tarpeeksi kuitua. Energian lisäämiseksi on hyvä syödä enemmän kokonaisia hedelmiä ja tärkkelyspitoisia vihanneksia, kuten perunaa, maissia, palkokasveja ja kesäkurpitsaa, sekä täysjyväviljaa.
  • Nuku riittävästi. Energian puute voi johtua myös yksinkertaisesti siitä, että ei nuku tarpeeksi.
  • Juo vettä. Älä unohda pitää huolta nesteytyksestä läpi päivän, varsinkin jos olet vanhempi. Iän myötä janon ja nälän tunne vähenevät.

Lue myös: Väsymys: 9 vinkkiä, kuinka pääset eroon väsymyksestä, joka vaikuttaa naisiin

Kun terveet elämäntavat eivät riitä

Onneksi on monia asioita, joita voit tehdä ylläpitääksesi energiatasojasi, mukaan lukien tasapainoinen ruokavalio, riittävä uni ja säännöllinen liikunta.

Mutta monille ihmisille nämä asiat eivät ole aina mahdollisia, ja joissain olosuhteissa se ei aina riitä. Kun näin on, on olemassa monia väsymystä ehkäiseviä lisäravinteita ja vitamiineja, jotka voivat auttaa lisäämään energiaasi silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Ravintolisä väsymystä vastaan

4Her-ravintolisällä väsymystä vastaan on hyvä vaikutus naisten terveyshaasteisiin. Se on ainutlaatuinen ravintolisä, joka auttaa torjumaan väsymystä muun muassa tärkeiden B-vitamiinien, ginsengin (100 mg) ja raudan (14 mg) avulla. B12-vitamiini edistää normaalia punasolujen muodostumista ja normaalia psykologista toimintaa. Panax ginseng auttaa torjumaan väsymystä ja lisää energiaa ja positiivista elinvoimaa. Rauta edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa sekä vähentää väsymystä ja uupumusta. Lisäksi 4Her sisältää useita muita tärkeitä vitamiineja ja ravintoaineita, jotka ovat tärkeitä naisten terveydelle.

Lue myös: 4Herillä on hyvä vaikutus naisten hyvinvointiin

4Herin avulla saat kaikki naisen hyvinvoinnille tärkeät vitamiinit ja hivenaineet yhdessä tabletissa.